Välkommen till oss!

lördag 6 februari 2010

God Mat!

Hittade ett sånt otroligt lätt och gott recept om man gillar lite spicy mat och vitlöks andedräkt dagen efter.
Lagade det igår och hade det även som förrätt på nyår, men gjorde om det lite.
Het chili scampi med pasta:

1 påse Scampi helst skalad (om du nu inte har lust med att stå o skala kan du köpa med skal) eller räkor ca 30 st

till såsen behöver du:

2 dl tomatsås
2 msk honung
2 tsk soya
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk rivet citron skal
0.5 dl kokos flingor eller kokos mjölk
1/2 hackad röd chili
1 msk olja
Blanda samman allt till en sås,utom kokosen om du använder flingor lägg sedan ner den skalade scampin och låt dra i 1-2 timmar-
Värm upp stekpanna/wokpanna med olja och fräs upp scampin (dvs plocka ur dom ur såsen), när scampin är upphettad: häll över såsen, blanda ner kokosflingorna och värm upp snabbt-

Servera med färsk pasta. Som Mat-Tina säger: Det är Jätte gott!
Men om ni tycker såsen blir för lite så gör dubbel sats. Väl värt att prova!

1 kommentar:

  1. Mmmm... låter såå gott! Tyvärr har jag en här som inte äter räker. Inte roligt att göra till sig själv.

    SvaraRadera